خب سلام و درود به همه دوستان عزیزی که تا اینجا با نمایه نگار همراه بودن و امیدوارم که ویدئوهای آموزش مقدماتی ۳D max ما به دردتون خورده باشه. واقعیتش من که به شخصه از پیام های دوستان انرژی گرفتم و واسه ساخت ادامه این روال آموزشی برای نرم افزار تری دی مکس مصمم تر شدم.
امیدوارم که شمام خسته نشین و پا به پای من تا آخرش بیاین تا بتونیم نتیجه خوبی ازین آموزش ها بگیریم. واسه انگیزه بیشتر همینجا یه قولی هم بهتون میدم، کسانی که بتونن این آموزش ها رو تا آخر ادامه بدن و تمرینات رو کامل کنن، در نهایت نمونه کارهایی که از طریق همین آموزش بعد از یادگیری این دوره بتونن بزنن رو به نام خودشون روی سایت نمایه نگار منتشر میکنیم.
بسیار خب من مستقیم میرم سراغ اصل مطلب و اینکه
۱- modifier ها یا ویرایش کننده های مدل در تری دی مکس
۲- شروع کار با Spline ها (خطوط دو بعدی) در نرم افزار تری دی مکس
۳- آموزش group و ungroup کردن آبجکت ها در تری دی مکس
این جلسه جزو یکی از مهمترین مباحث آموزش مقدماتی ۳d max در سایت نمایه نگار هستش. میخوام اینقدر اصولی و دقیق توی مدلسازی پیش بریم که در آینده دیگه هیچ مدلی نباشه که نتونیم بزنیم. یعنی از شیر مرغ تا جون آدمیزاد، هر مدلی دورو برتون دیدین یا بهتون سفارش دادن رو بتونین خیلی راحت مدلسازی کنین. در راستای تکمیل مباحث جلسه گذشته میخوام اول از همه برم سراغ:
ببینین دوستان قضیه ازین قراره که شما زمانی که بیس و پایه مدلسازی خودتون رو انجام دادین قطعا به یک سری ویرایشگر نیاز پیدا خواهید کرد که کارتون رو راحت تر کنین. به عنوان مثال شما یه میله خم شده رو نمیتونین از همون اول شکلشو آماده داشته باشین! باید اول میله رو رسم کنین. بعد خمش کنین! خب، همین عملیات خم کردن میله اسمش میشه ویرایشگر( modifier) به همین سادگی! در این ویدئوی آموزش مقدماتی ۳d max قصد ما اینه که شما رو با ویرایشگرها در تری دی مکس آشنا کنیم.
خب حالا ما خیلی ویرایشگرهای دیگه هم داریم مثل Taper ، Twist ، stretch ، smooth و …. که هرکدوم یه کاری انجام میدن که در ادامه توضیح میدم.
واسه استفاده از این ویرایشگرها در نرم افزار تری دی مکس کافیه بعد از انتخاب آبجکت به سراغ منوی زیر رفته و هر ویرایشگری که دوست دارین رو انتخاب و ازش استفاده کنین.( البته ما از همه این ویرایشگرها استفاده نمیکنیم و اونهایی که کاربردی تره رو معرفی میکنیم.)
با انتخاب هر ویرایشگری یه سری پارامترهای مربوط به اونم ظاهر میشه که میتونین با زیاد و کم کردن هرکدومش به راحتی تاثیرشو روی مدل ببینین.
به عنوان مثال توی پارامتر مربوط به Blend که ویرایشگری برای خم کردن اجسام است. با Angle میتوانیم زاویه خمش را مشخص کنیم. یا با Direction میتوانیم جهت خم شدن را مشخص کنیم.
Bend axis محور خمش جسم را مشخص میکند که در راستای X ، Y یا Z باشد.
Limit Effects محدوده تاثیرگذاری ویرایشگر را مشخص میکند که از چه قسمتی تا چه قسمتی روی شکل ویرایشگر اعمال شود.
تقریبا برای تمام ویرایشگرها در تری دی مکس این روال یکیه و خیلی راحت میتونین همه اونا رو یاد بگیرین. یادمه یه استادی میگفت واسه اینکه هرچیزی رو یاد بگیری باید ترستو بزاری کنار! پس ترس ازینکه نرم افزار هنگ میکنه یا مجبور بشین سیستمو ریست کنین و …. رو بزارین کنار و دست به کار شین و ویرایشگرهای مختلف رو تست کنین و کار باهاشون رو یاد بگیرین.
البته ما توی ویدئوی آموزش مقدماتی ۳d max این جلسه که لینک دانلودشم پایین همین صفحه است، ویرایشگرهای به درد بخوری که توی نرم افزار تری دی مکس پرکاربرد هستن و هرجایی به کارتون میان توضیح دادیم. با دیدن این فیلم میتونین نحوه کار اونارو آموزش ببینین.
و اما مبحث اصلی این جلسه ما چیز دیگه ای هستش! ما امروز میخوایم کار با spline ها رو یاد بگیریم تا بتونی هر شکلی که مد نظرمون هست رو رسم کنیم و بعد از اونم بتونیم بهش حجم بدیم و ویرایشش کنیم.
خب واسه رسم خطوط کافیه به منوی زیر برین:
Create > shapes > line
و با انتخاب line کارتونو شروع کنین.
هر خطی از ۳ قسمت اصلی تشکیل شده:
۱- نقاط (Vertex)
۲- پاره خط ها (Segments)
۳- تمام شکل (spline)
که به ترتیب کلید کمکی هرکدوم عدد ۱ ، ۲ و ۳ روی صفحه کلیده. هر بخشی رو که انتخاب کنین پارامترهای خاص خودشو داره و با توجه به مدلی که نقششو داریم میتونیم ازونها در جای درست استفاده کنیم.
به عنوان مثال توی عملگر های نقاط ابزاری با نام fillet وجود داره که کاربردش گرد کردن نقاط زاویه دار هستش یا ابزار دیگری هست به نام weld که کارش یکی کردن نقاط نزدیک به هم هستش. اینجا در واقع خیلی راحت شما میتونین کارهایی رو انجام بدین که توی اشکال پایه قادر به انجامش نبودین.
نقاط توی spline ها به ۴ دسته تقسیم میشن:
۱- bezier corner(در این حالت در اطراف نقطه ۲ دستگیره ظاهر میشود که هرکدام به تنهایی میتواند پاره خط متصل به نقطه را شکل دهد)
۲- bezier (در این حالت در اطراف نقطه ۲ دستگیره ظاهر میشود که مستقل از هم نیستند! ولی پاره خط متصل به نقطه را شکل می دهند)
۳- corner(در این حالت نقطه به حالت خشک و زاویه دار درمی آید.)
۴- smooth (در این حالت نقطه به حالت گردو نرم درمی آید.)
هر نقطه ای از شکل رو میتونین با توجه به نیازی که دارین میتونین با کلیک راست کردن روی اون نقطه به یکی ازین انواعی که گفتیم نسبت بدین.
یه نکته بسیار کاربردی دیگه که میخوام خدمتون عرض کنم اینه که اشکال دو بعدی هم مثه سه بعدی قابلیت ترکیب شدن(Compound) رو دارند. و میتونین اونا رو از هم کم کنین، ازشون اشتراک بگیرین یا باهم یکیشون کنین. البته این قالبیت برای spline فعال میشه.
و در آخر اینکه به تمام spline ها از طریق ویرایشگر Extrude میتونیم حجم بدیم و اونا رو تبدیل به Geometry کنیم.
خب مباحث آموزش مقدماتی ۳d max این جلسه هم تموم شد. ما طی یک ویدئوی آموزشی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ای در مبحث آموزش مقدماتی ۳d max، نحوه مدلسازی یک سری از اشکال رو آموزش خواهیم داد تا تمام آموزش هایی که در این سه جلسه دیدن رو طبقه بندی کنیم و همچنین بتونیم یاد بگیریم که هرکدوم ازین مباحث کجا کاربرد دارن. در ضمن نحوه مدلسازی تمرین جلسه قبل رو هم در همون ویدئو براتون میزارم.
دوستان عزیزم، موفق و پیروز باشین تا جلسه بعد و آموزش های حرفه ای تر خدانگهدار
15 دیدگاه ها
خیلی خوب بود استاد فقط اگر ممکنه زودتر اون ویدئویی که گفتین رو بزارین چون خیلی لازمش دارم
امروز یا فردا آماده میشه
عالی بود مقالتون جهت افزایش فالوور در شبکه های اجتماعی میتونید روی ما حساب کنید.
یکی از بهترین سایت ها تو این زمینه سایت شماست
نظر لطف شماست.
واقعا عالی من اموزش پرند رفتم این همه یاد نگفتم. فقط لطفا اموزش متحرک سازی بذارید.
خواهش میکنم دوست عزیز. حتما به زودی
favourable resource Jarle Thorsen Unaico SiteTalk
I am genuinely happy to read this webpage posts
which includes plenty of helpful information, thanks for
providing such data.
Thank you for the good writeup. It in reality used to be a leisure account it.
Glance complex to more delivered agreeable from you! However, how can we be in contact?
Aw, this was a very good post. Finding the time
and actual effort to produce a top notch article… but what can I say… I hesitate a whole
lot and don’t seem to get nearly anything done.
Mark Zuckerberg maybe interested in Viuly crypto currency. Viuly сrypto currency can be integrated into Facebook.
Регистрация
consultant
Регистрация