خب سلام مجدد دوستان، ویدئوی قبلی رو دیدین؟ با کلیات آموزش ۳d max آشنا شدین؟ خیلی از بچه ها به من پیام دادن و گفتن این آموزش خیلی مبتدی بود! خب اگر دقت کرده باشین من ابتدای مقاله قبلی هم که در مورد آشنایی با تری دی مکس بود نوشته که این آموزش ها مخصوص کسانی هستش که واقعا هیچ آشنایی با تری دی مکس ندارن و تازه میخوان بیان تو گودش واسه همین از ب بسم الله شروع کردیم و به امید خدا همینجوری ریز و با جزئیات هم میریم جلو و تا جایی که بشه سعی میکنیم ویدئوی آموزش ۳d max براتون تولید کنیم تا همه اونایی که میخوان استاد تری دی مکس بشن، بدونن چیکار باید بکنن.
راستش چیزی که خیلی به من انگیزه داد تا این روال رو شروع کنم و ادامه بدم اصرار بیش از حد دانشپذیرای قدیمم بود که خب متاسفانه یه مدتی واقعا وقتشو نداشتم بخوام این آموزش ها رو واسشون ضبط کنم.
فکر میکنم تو دوره زمونه الان، این بهترین روال یادگیری نرم افزار تری دی مکس باشه. بهتون قول میدم بعد از این دوره نیاز به هیچ کلاس آموزشی دیگه ای نداشته باشین و خیلی راحت بتونین کار حرفه ای خودتون رو توی حوزه تری دی مکس شروع کنین. خیلی خب بریم سراغ جلسه دوم با ویدئوی آموزش ۳d max
توی ویدئوی آموزش ۳d max ، تمرین آخر جلسه چی بود؟! کار با ابزارهای اصلی نرم افزار تری دی مکس و نحوه حرکت و پیشمایش توی فضای سه بعدی یا به اصطاح همون ویوپورت(viewport) درسته؟
بچه ها اینکه من خیلی تاکید داشتم که ویدئوی آموزش ۳d max جلسه قبل رو بارها و بارها گوش بدین و تمرین کنین واسه این بود که به مهمترین ابزار کاریتون مسلط بشین و بتونین خیلی راحت کارتونو باهاش ادامه بدین. خب یه مروری میکنیم باهم:
۱-آشنایی با کلیات نرم افزار تری دی مکس، نحوه کارایی و کاربردهای اون در رشته های مختلف
۲-آشنایی با قسمت های مختلف (منو ها، ابزارهای اصلی ، ابزارهای پیشمایش در صفحه و…)
۳-آشنایی با ابزارهای اصلی انتخاب(Q)، جابجایی(W)، چرخش(E) و بزرگ کردن اشیاء (R)
۴-آشنایی با نحوه پیمایش و حرکت در فضای سه بعدی و کار با حجم ها
خب پس جلسه قبلی در ویدئوی آموزش ۳d max عملا هیچی نگفتیم. اینا فقط مقدمه بوده واسه شروع کار که امیدوارم حسابی تمرین کرده باشین و بهشون مسلط باشین چون این جلسه قراره تازه کارمونو شروع کنیم 😀
تو این جلسه قراره که با آبجکت های پایه و اصلی و مدلسازی در تری دی مکس آشنا بشیم و بعد از اون اشکال حرفه ای تر و پیچیده تر و بهتون معرفی کنیم و بعد از همه اونا نحوه ترکیب اشیاء رو خدمتون توضیح بدیم تا بتونین اولین صحنه تمرین مدلسازی در تری دی مکس رو شروع کنین.
واسه شروع کار کافیه از پنل سمت راست به ترتیب گرینه های
Create > Geometry > Standard Paramitives
رو دنبال کنین .
خب واسه رسم اولین آبجکت یعنی Box ، روش کلیک کنین. حالا با کلیک روی صفحه ویوپورت و درگ کردن (کشیدن ماوس) میتونین سطح مقطع اون رو تعیین کنین.
با فشردن یه کلیک دیگه میتونین سطح مقطع رو تایید کنید! حالا باید ماوس رو به سمت بالا حرکت بدین تا ارتفاع box تنظیم بشه و هرجا تایید شد کلیک کنین. خب تا اینجا کار تمومه اما جا دیگه کلیک نکنین!!! تا بتونین از منوی سمت راست، پارامترهایی که لازم هستش رو تغییر بدین.
Length (طول) Width(عرض) Height(ارتفاع) Segs(سگمنت)
اگر یه وقتی بعد از کشیدن شکل دستتون خورد و جای دیگه کلیک کردین یا به هر دلیلی دیدین تغییرات انجام نمیشه کافیه از همون بالا به جای Create روی دکمه Modify کلیک کنین تا همون تغییرات رو بتونین ببینین.
از قسمت Modify هم میتونین اسم آبجکت ها رو تغییر بدین و هم میتونین رنگ اونا رو تعیین کنین و در نهایت هم که میشه پارامترهاشو تغییر داد.
نکته! برای مدل سازی در تری دی مکس ممکنه به تغییر ابعاد نیاز داشته باشین. برای تغییر دادن ابعاد در نرم افزار تری دی مکس:
Customize > Unit Setup > Scale unit setup
به این منو برین و ابعاد مورد نظرتون رو ست کنین اینجا (مثلا متر، سانتیمتر یا اینچ و….)
خب تونستین box رو بکشین؟ راحت بود نه؟ آفرین بقیه اشکال هم دقیقا به همین راحتی رسم میشن.
Cone ، Sphere ، Geosphere ، Cylender و ….
با این تفاوت که توی اشکال گرد و کروی به جای طول و عرض و ارتفاع باید (Radius)شعاع تعیین کنین.
در صورتی که میخواین سگمنت(Segments) های اشکال رو ببینین کافیه دکمه F3 و یا F4 رو بزنین تا نحوه نمایش اشیاء توی ویوپورت تغییر کنه.
بسیار خب، اگه توی ترسیم بقیه اشکال هم مشکل دارین میتونین ویدئوی زیر رو دانلود (اونجا همه چیز به صورت صوتی و تصویری توضیح داده شده.) و مشاهده کنین تا بهتر متوجه بشین.
خیلی خب این از رسم آبجکت های پایه برای مدلسازی در تری دی مکس، اما برای رسم اشکال پیچیده تر باید به این منو مراجعه کنید:
Create > Geometry > Extended Paramitives
و دقیقا همین کارایی که اینجا کردیم رو اونجا هم انجام بدین. خیلی راحت میتونین هرشکلی که دوس داشتین رسم کنین و البته نحوه ترکیب کردنشون با هم دیگه رو هم الان میگم خدمتون.
بعد از رسم اشکال پایه ای که نیاز داشتین، حالا کافیه بدونین که قراره از هم کم بشن یا بهم اضافه بشن یا قراره بینشون اشتراک گرفته بشه.میبینین مدلسازی در تری دی مکس چقدر جذابه؟
از منوی زیر میتونین با توجه به توضیحات تکمیلی که توی فیلم جلسه دوم(لینک دانلودش پایین صفحه است) آوردم خیلی راحت به اون نتیجه ای که میخواین برسین.
Create > Geometry > Compounds objects > boolean
این ابزار به شدت کمکتون میکنه توی همه مراحل مدلسازی در تری دی مکس. چون با این روش میتونین واقعا به صورت حرفه ای مدلسازی در تری دی مکس رو شروع کنین و هروقت مشتری خواست قسمتی از کارش رو تغییر بدین دیگه نگران این نباشین که از اول همه چیزو باید بسازین! من خیلی این ابزارو دوست دارم چون واقعا به درد بخوره.
خب توی ابزار boolean باید دو تا آبجکت انتخاب کنین(اینکه آبجکت بالا باشه مهمه!) و بعد خیلی راحت از قسمت پایینش انتخاب کنین که قراره این آبجکت ها به هم بچسبن یا از هم کم بشن.
توی ویدئوی آموزش ۳d max که براتون گذاشتم نحوه استفاده از ابزار boolean پیشرفته رو هم واستون توضیح دادم. حتما دانلود کنین ببینین و اگر سوالی داشتین پایین همین صفحه به صورت کامنت سوالاتتونو بپرسین.
در ضمن تمرینی هم که آخر این جلسه ازش صحبت شده بود ، لینک دانلودشو واستون میزارم دوتا عکسه نگاشون کنین و دقیقا عین مثالایی که توی ویدئو بهتون نشون دادم انجامش بدین. یه چیزی رو رک و رو راست بهتون بگم، اگه واقعا میخواین در حد آدم های حرفه ای پول در بیارین، باید خودتونم در حد آدم های حرفه ای باشین!
و این قضیه زمانی اتفاق می افته که مدام تمرین کنین! من واستون دوتا عکس فرستادم که با همین اطلاعاتی که دارین اونا رو طراحی کنین ولی شما ۱۰ تا عکس دیگه هم پیدا کنین و مدلسازی در تری دی مکس رو تمرین کنین و اگر به مشکل هم خوردین سوال بپرسین. دیگه همه چی واسه یادگیری تری دی مکس مهیاست. ویدئوی آموزش ۳d max ای جلسه رو هم دانلود کنین و ببینین. فقط اراده خودتون لازمه که بخواین شروع کنین.
موفق و پیروز باشین ، تا جلسه بعد و آموزش های حرفه ای تر خدانگهدار
12 دیدگاه ها
این فایل ها ادامه جلسه قبل هستن؟
بله دوست عزیز
اگر میخواین از صفر استارت بزنین اول ویدئوی جلسه قبل رو ببینین
http://namayenegar.ir/why-not-study-3dmax/
عرض سلام و احترام
با تشکر از ویدئوی خوبتون. واقعا تدریستون خیلی خوب بود. فقط یه سوال واسم پیش اومده
من تازه میخوام تری دی مکس رو یاد بگیرم واسه پروژه های معماری و موندم که این نرم افزار بهتره یا رویت؟
شما میتونین راهنماییم کنین؟
کدومش کامل تره؟
سلام دوست عزیز ممنون بابت نظرتون. کاربرد این دو نرم افزار به کل باهم متفاوته. اگر رشته شما معماری باشه حتما و باید، نرم افزار revit رو یاد بگیرید. قطعا مدلسازی های پیشرفته ای رو میشه با این نرم افزار انجام داد. اما در بحث متریال، نورپردازی و رندرینگ نرم افزار تری دی مکس به شدت کارایی بالاتری داره.
سلام استاد خسته نباشی
گفتین سوالاتمونو همینجا بپرسیم ولی اینجا یکمی سخته نمیشه یه گروه تلگرام بزنین؟
اونجوری راحت تر میشه کارمون
یا حق
سلام دوست عزیز
بله حتما به زودی راه اندازی میشه تا بتونین به راحتی سوالاتتونو ازون طریق بپرسین
مدلسازیش خیلی مقدماتی بود با همین سبک پیش میرین؟
مدلسازی پیشرفته هم دارین توی همین دوره؟
این دوره چون از صفر شروع شده طبیعیه که جلسات اولش مقدماتی باشه ولی قطعا در جلسات پیش رو آموزش های حرفه ای تر مدلسازی رو هم داریم
سلام و عرض خسته نباشید
استاد جلسه بعدی رو کی منتشر میکنین؟
دو جلسه قبلی عالی بود ممنون از زحماتی که کشیدین
سلام ممنونم از شما
انشالله در دو روز آینده منتشر میشه
سلام آقای مدرس خسته نباشین این ویدیو ها دانلود نمیشن میشه لینک هارو بررسی کنین
به زودی لینک ها اصلاح میشن